COMBINUM Nomenclature

Met de module COMBINUM Nomenclature kan een automatische productcode worden gegenereerd, terwijl de configuratie wordt doorlopen.

Een productcode is een korte tekst die een identificatie van het geconfigureerde product weergeeft en daarmee snel een structuur zichtbaar maakt.

Productcodes gegenereerd door de configurator

Boom met tekstfragmenten

De productcode wordt samengesteld door een boomstructuur van codes en teksten te doorlopen en de gewenste/benodigde code op te halen op de gewenste positie. Ook kunnen formules worden geïntegreerd in de Nomenclature.

Voorlopers van configuratoren

De voorlopers van de huidige configuratoren waren vaak productcodes die de exacte configuratie van een product representeerden. De identificatie van het product werd door deze productcode weergegeven. Hiermee kon men communiceren met klanten en technici. Om ook deze werkwijze te kunnen hanteren heeft COMBINUM de Nomenclature module.

Generation of macro programs

Voor geconfigureerde mechatronische producten waar een mechanisch ontwerp wordt aangestuurd door een elektrisch geautomatiseerd systeem is het gebruikelijk dat een geconfigureerd macro-programma moet worden geüpload naar het product aan het einde van het assemblageproces. De Nomenclature module is ideaal voor het creëren van dergelijke macro's.