COMBINUM Advanced Pricing

Prijs-per-optie is standaard functionaliteit binnen COMBINUM. Met de Advanced Pricing module krijgt u uitgebreide mogelijkheden voor gecalculeerde prijzen.

De Advanced Pricing module is onderdeel van COMBINUM CPQ (Configure, Price, Quote).

De module breidt de configurator uit met CPQ functionaliteit voor geavanceerde pricing

Regels en prijscalculaties

In plaats van ‘n één-op-één relatie tussen prijzen en opties kunt u op basis van zelf te definiëren regels beheren wanneer, welke prijs dient te worden gehanteerd.

Normaal gesproken zijn prijzen in een prijslijst vast. U kunt, echter, ook een formule hanteren om prijzen te berekenen. Gangbare scenario’s hiervoor zijn verzendkosten en kosten voor producten met vrije afmetingen.

Hiërarchische prijslijsten en kortingen

Elementen van een prijslijst kunnen bestaan uit onderliggende prijslijst-onderdelen. Deze functionaliteit maakt ongekende mogelijkheden beschikbaar. U kunt, bijvoorbeeld, de elementen van een prijslijst groeperen in logische secties of hiermee een verfijnde prijslijst samenstellen waarvan de details nu worden getoond aan de gebruiker.

Hiërarchische prijslijsten zijn tevens ideaal voor de berekening en verwerking van kortingen. Deze kunnen worden gehanteerd als factor van de individuele prijselementen in de volledige prijslijst of delen van de hiërarchische prijslijst.

Vreemde valuta en koersberekening

COMBINUM kan valuta toepassen en prijslijsten per direct herrekenen met gebruik van vaste koersen. Elke prijslijst heeft een basis-valuta die kan worden overschreven door instellingen op zowel gebruikersniveau als op klantniveau.

Meerdere prijslijsten

Met de Advanced Pricing module kunt meerdere prijslijsten per product vastleggen en gebruiken.

Dit biedt de mogelijkheid om prijslijsten per regio, klantgroepen of individuele klanten te hanteren. Tevens kunt u hiermee een prijswijziging per een specifieke datum doorvoeren.