COMBINUM Code

Om het optimale uit uw CPQ-oplossing te halen, moet deze efficiënt communiceren met zijn omgeving. De module COMBINUM Code biedt een elegante en flexibele oplossing voor dit soort wensen.

Enkele gangbarre voorbeelden zijn:

  • Integreren met andere systemen zoals ERP of CRM
  • Verzenden van gegevens naar klanten
  • Automatisering van productie- en testapparatuur
  • Configuratie of programmering samengesteld product

Eén oplossing voor elke output

COMBINUM-code kan worden gebruikt voor het modelleren van bijna elke configuratie gestuurde uitvoer, in elk gegevensformaat en in elke gegevensstructuur.

Deze ontwerpvrijheid bij het gebruik van COMBINUM-code komt voort uit een tweetal ideeën:

  • De output wordt gemodelleerd in een boomstructuur die geschikt is, ongeacht wat voor soort output je nodig hebt.
  • Door de logica van de inhoud te scheiden van de definitie van het dataformaat, kan elk dataformaat worden toegevoegd.
Een veel voorkomende behoefte is om een gegenereerde stuklijst naar het ERP-systeem te sturen en deze aan een order te koppelen.

Modellering van output

De output wordt gemodelleerd in een boomstructuur. De opname van boomknooppunten wordt bepaald door regels; de waarden van knooppunten worden gecontroleerd door formules.

Elke inhoud van een offerte of configuratie kan worden gebruikt als uitvoer met COMBINUM-code. Echter, daar houdt het niet op. Alle relevante inhoud die vanuit een configuratie kan worden aangestuurd, kan ook aan de uitvoer worden toegevoegd. Dit omvat berekende gegevens, stuklijsten, prijzen en kindconfiguraties.

Een andere slimme functie is de mogelijkheid om ‘loops’ te maken. Door een ‘loop’ toe te voegen, kunt u dynamische inhoud genereren, zoals de items van een stuklijst of de individuele prijzen in een prijslijst.

Generiek of product specifiek

Afhankelijk van uw behoeften, kan een codemodel worden gebouwd om productonafhankelijk te zijn, zodat het kan worden uitgevoerd op elke offerte of configuratie in het CPQ-systeem. Dit is typisch het geval bij het opzetten van een ERP-integratie.

Tevens kunt u codemodellen bouwen die op maat zijn gemaakt voor een bepaald product en deze direct laten verwijzen naar de parameters enz.

Code engines

Er zijn kant-en-klare code-engines voor TEXT-, XML- en JSON-gegevensformaten. Bovendien kunnen aangepaste formaten worden toegevoegd, en zelfs binaire formaten worden ondersteund.

De code-engines ondersteunen rijke syntaxis. De code-engine voor XML ondersteunt bijvoorbeeld taalentiteiten zoals naamruimten, naamvoorvoegsels en CDATA-blokken.

Web services

Nadat een codemodel is gedefinieerd, kan het worden weergegeven als een webservice door een simpele klik in een selectievakje. De webservice wordt beschermd door verificatie op basis van tokens.

In andere scenario's moet de code worden aangeboden aan eindgebruikers. Dit kan met de tekst die direct in de browser wordt getoond, als pop-up of als downloadlink.

Voor meer informatie

Kijk hier naar de animatie COMBINUM Code.