COMBINUM Structure

De Structure module voegt product-configuratie in COMBINUM toe met de samenstelling van stuklijsten voor werkorder planning, stock picking en assemblage van het product.

Product-configuratie

Regel bepaalde stuklijsten

Alle onderdelen van de stuklijst kunnen worden gecontroleerd door regels:

  • Welke items op te nemen
  • Optellen en aftrekken tot de standaard hoeveelheid
  • Berekende hoeveelheden
  • Berekende eigenschappen, zoals hoogte en breedte van metalen platen
  • Hoe diep wordt de productboom wordt doorlopen

Van multi-level tot een platte structuur

Gegenereerde multi-level stuklijsten kunnen tot single-level stuklijsten worden getransformeerd door het berekenen van het aantal van elke tak. Het al dan niet optellen van meerdere exemplaren van hetzelfde blad (die dezelfde structuureigenschappen hebben) wordt bestuurd door een instelling in COMBINUM.

COMBINUM Structure kan zelfs een eindtotaal stuklijst genereren, opgebouwd uit de stuklijst van elke configuratie in een geconfigureerd systeem.

Presentatie of integratie

Afhankelijk van het type product en de processen binnen het bedrijf, kan een stuklijst enerzijds relevant zijn voor klanten en verkopers; anderzijds uitsluitend achter de schermen worden doorgezet naar een ERP-systeem.

Stuklijsten kunnen zowel in de configurator interface als in de interface voor het bekijken van opgeslagen configuraties worden gepresenteerd. De gebruiker kan ook handmatig extra items, die niet door de configuratie worden gegenereerd, toevoegen.